úterý 2. srpna 2016

Piškotové těsto bez lepku, mléka a vajec

Dnešní povedená svačinka s rybízem a borůvkami, Piškotové těsto bez lepku, mléka i vajíček.



Ingredience:
3 zralé (spíš přezrálé) banány
2 vanilkové cukry
50g cukru krupice
1 lžička vinného kamene (prdopeče)
špetka soli
100g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)

Postup:
Banány rozmixujeme, přidáme všechny další ingredience a zlehka vyšleháme, aby se neudělaly hrudky. Těsto nalijeme do nízké formy vyložené pečícím papírem (já pekla ve formě 18x24cm, takže je to fakt pidi buchta na svačinu, cca 2 cm vysoká, na velký plech budete potřebovat tak trojnásobné množství). 
Pečeme  cca 20 minut v troubě předehřáté na 190 st. (horkovzduch na 170 st.). 
Jde z toho udělat i klasická piškotová roláda, těsto je po upečení a zchladnutí pěkně tvárné ;-)
Pokud můžete jíst vejce, tak místo banánů dejte 3 vejce a pak už musíte s výrobou těsta postupovat jako u klasického piškotu, tzn. utřít žloutky s cukrem, vyšlehat sníh z bílků,... 


Žádné komentáře:

Okomentovat