úterý 27. října 2015

Další dýňový pokus o buchtu

Opět jeden zdařilý experiment.

Původní recept zde.

Já jsem udělala následující úpravy:

150g rozpuštěného Alsanu
230g najemno nastrouhané dýně Hokkaido
2 rozmixované zralé banány
100g cukru
1/2 vanilkového cukru
300g mouky Doves farm samokypřící
1 vrchovatá lžička vinného kamene nebo bezlepkového kypřícího prášku.
hrst rozinek

V míse rozmixuju banány, přidám cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou dýni. Promícháma postupně přisypávám mouku s kypřícím práškem. Nakonec pomalu přidávám rozpuštěný a zchladlý Alsan.
Formu si vymažu Alsanem a vysypu kukuřičnou krupicí. Naplním těstem a dám péct při 175°C na cca 45 minut. Kontroluji a píchám špejlí.

Osobní postřehy: 
Příště dám méně Alsanu, buchta mi přijde taková mastnější, asi by stačilo 100g - vyzkouším.


Žádné komentáře:

Okomentovat