úterý 11. února 2014

Krásně popraskal :-)

Další z kváskových chlebů, tentokrát nový recept a je vynikající :-) Ručně hnětený - čekám až mi přivezou novou pekárnu. No dal mi zabrat :-D Až vychladne, tak dám ještě foto po zakrojení :-)


Ingredience:
500g mouky (200g hladké, 300g špaldové)
300g žitného kvásku
200ml vody
3 lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce kmínu

Buď necháme zadělat a vykynout v domácí pekárně nebo zkusíme zadělat ručně a necháme kynout na teplém místě cca 8 hodin.
Potom pečeme při 200°C cca 10 minut, pak troubu vyvětráme a ztlumíme na 175°C a dopékáme dalších 45 minut.
Jinak po těch 10 minutách v troubě jsem ještě potřela bochník vodou.
Necháme zchladnout na mřížce.

Žádné komentáře:

Okomentovat