úterý 12. února 2013

Špaldové houstičky

Hypoalergenní špaldové houstičky pro Vojtíka.



Suroviny:260 ml vlažné vody20 g oleje (1 velká odměrka)10 g soli (1/2 velké odměrky)200 g polohrubé výběrové mouky
300g špaldové celozrnné mouky
17,5 g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 lžičky instantního droždí)5 g cukru (1 malá odměrka)


Nastavení pekárny: program Těsto

Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech vyložení pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vodou/olivovým olejem a můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 10 - 15 minut. 
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Pokud nechceme hypoalergenní houstičky, můžeme je před vložením do trouby uprostřed naříznout a do rýhy dát sýr, šunku nebo anglickou slaninu :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat