pondělí 25. února 2013

Bramboráky (vč. bezvaječné verze)




Pro hypoalergenní verzi použijte suroviny v závorce.

Suroviny:

8 velkých brambor 
8 stroužků česneku
mléko (Reisdrink Alnatura - rýžový nápoj)
polohrubá mouka 
1 vejce (při dietě vynecháme úplně)
majoránka 
sůl
olej na smažení (můžeme také péct v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem)

Postup: 

Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek. Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka; přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou.
Směs necháme dvacet minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku, nebo odlít tekutinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat