sobota 7. července 2012

Makovky

Ingredience:


180 ml vody (rýžového mléka)
špetka soli
70g tuku Lira (koupíte v Penny)
1 lžíce kukuřičného škrobu
kůra z 1 citronu (nemusíme dávat)
40g cukru krupice
1 vanilkový cukr
400g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí (SAF instant)
mák na posypání

Postup:


Těsto zaděláme v domácí pekárně. Po vykynutí rozdělíme na pomoučněném vále na 8-10 dílů a vyválíme buď válečky, které zahneme jako rohlík nebo uděláme bochánky. Necháme kynout ještě cca půl hodiny a poté pomašlujeme troškou rozpuštěného tuku Lira a posypeme mákem (pokud alergikovi mák vadí, tak ho nedáváme - pečivo je dobré i bez máku). Pečeme dozlatova cca 15-20 minut při 180°C.



PS: Ještě info k tuku Lira - výrobce uvádí, že může obsahovat stopy mléka. Dneska Vojta testoval makovku a bez jakékoliv reakce, takže tam asi žádné stopy nebyly :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat