pondělí 30. července 2012

Cuketová buchta se švestkami a drobenkou

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
1 hrnek moučkového cukru
oloupaná a najemno nastrouhaná cuketa (asi 350g)
7 lžic oleje
1 hrnek reis drinku
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 vanilkový cukr
200g švestek

 na drobenku: 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku moučkového cukru, 40g tuku Lira

Postup:

Do mouky smíchané s práškem do pečiva, cukrem a vanilkovým cukrem přidáme kukuřičný škrob a přilijeme mléko, olej a vymícháme do hladka. Přidáme nastrouhanou cuketu (slijeme tekutinu, kterou pustila po nastrouhání). Zamícháme. Připravíme si drobenku z polohrubé mouky, moučkového cukru a tuku Lira. Těsto vylijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem (není nutné vymazávat tukem a vysypávat strouhankou) a poklademe půlkami švestek. Posypeme drobenkou a dáme péct do horkovzdušné trouby při 180°C na cca 30 minut. 


Žádné komentáře:

Okomentovat