sobota 23. června 2012

Cuketový perník

Ingredience:


1 menší cuketa
2 hrnky jemně mleté špaldové mouky
1 hrnek hnědého třtinového cukru
2 lžičky kakaa (já používám poněkud dražší, hodně kvalitní holandské)
1 balíček kypřícího prášku (Alnatura Weinstein)
3/4 hrnku oleje
1/2 hrnku rýžového mléka
2 hrsti rozinek (propláchnutých horkou vodou a osušených)
1/2 lžičky perníkového koření (Kotányi)

PS: Pro zcela hypoalergenní verzi můžeme místo perníkového koření dát jen to koření, které alergik snese. Kakao můžeme vynechat úplně. Perník získá barvu i díky hnědému cukru ;-)

 

Postup:


Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem, kakaem a kořením. Přidáme oloupanou, najemno nastrouhanou cuketu, olej, mléko a rozinky. Dobře promícháme. Vymažeme a vysypeme hrubou moukou nízký pekáček (nebo ho jako já vyložíte pečícím papírem) a nalijete do něj těsto. Těsto má konzistenci tak akorát, ani husté, ani řídké. Pečeme cca 40 minut při 160°C v horkovzdušné troubě. Jako vždy zkoušíme píchnout špejlí do těsta, když se nelepí, tak máme upečeno :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat